top of page
instasize_191107043154.png

Abdullah Başaran
Doç. Dr., Boston College & Hitit Üniversitesi

Doğup büyüdüğü Ankara’da ilahiyat (2006-2010), New York’taysa çağdaş sanat ve felsefe eğitimi aldı (2013-2015). 2010-2013 yılları arasında Müfredat Kitap Dergisi’nin editörlüğünde bulundu. Çeşitli dergilerde hermenötik ve fenomenoloji (Cogito, Monograf, Sabah Ülkesi, Corpus), postmodern felsefe (Birikim) ve edebiyat teorisine (Post Öykü) katkılarda bulundu. İlk kitabı Postmodern: Felsefe, Edebiyat, Nekahet’in (Dedalus, 2018; Ketebe, 2021) yanı sıra Spencer Holst’tan çevirdiği Kedilerin Dili yayımlandı (Dedalus, 2017). 2020 yılında “Touching the Text, the Touching Texts: The Carnal Hermeneutics of Reading” [Metne Dokunmak, Dokunan Metinler: Okumanın Bedensel Hermenötiği] başlıklı teziyle, yüksek lisansını da yaptığı SUNY Stony Brook Üniversitesi Felsefe bölümünden doktora derecesini aldı. Çalışmaları edebi ve felsefi hermenötik, okuma teorileri, beden ve mekân fenomenolojisi alanlarında yoğunlaşıyor.

bc.academia.edu/AbdullahBasaran

düşükk-crop.JPG

Sümeyye Yıldız
İç Mimar

Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun oldu. 2020’de Bina Bilgisi alanında yüksek lisansını “Mimarlık ve Söylem: Louis I. Kahn, Le Corbusier, Turgut Cansever ve Öğrencilerle Söyleşiler Üzerine Bir Çözümleme” başlıklı teziyle tamamladı. Lisans ve yüksek lisans süreçlerinde çeşitli iç mekân ve mobilya tasarımları yaptı. Kurtuba Oranı isimli mekân merkezli okumaların yapıldığı bir grup kurdu. Üniversite hayatıyla başlayan tasarım ve yaratıcılık süreçlerine hem teorik hem de pratik olarak devam ediyor.

IMG_1535_edited.jpg

M. Taha Tunç
Arş. Gör., Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünden, Sosyoloji yandal programıyla birlikte, 2018 yılında mezun oldu. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe yüksek lisans programını “Başka Bir Eleştiri: Michel Foucault’nun Eleştiri Felsefesi” başlıklı teziyle 2021’de tamamladı. Halihazırda doktora çalışmalarına Hacettepe Üniversitesi Felsefe bölümü bünyesinde devam ediyor. Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Başlıca çalışma alanları arasında çağdaş Fransız felsefesi, sosyal bilimler felsefesi, felsefi metodoloji, siyaset ve toplum felsefesi bulunuyor. Mimarlar Neden Bachelard Okur’un (Ketebe, 2021) eş-editörlüğünü yapmıştır. İngilizce ve Fransızcadan çeviriler yapmakta, aynı zamanda Metis Yayınları’nın Fransızca edebiyatdışı dizisinin yayıma hazırlanmasına katkıda bulunmaktadır.

bottom of page